Aktuellt

Senaste nytt för Ordinary Mind i Sverige – för att se vad som händer i Finland kolla finska sidan

Sesshin Holmön Umeå September 2018

Snart är det dags igen! I höst bjuder Ordinary Mind Umeå in till en traditionell 7 dagars tyst meditationsretreat (sesshin). Sesshin startar på lördag den 15/9 klockan 19.00. Till skillnad från i fjol är det inte möjligt att välja bort vissa delar av programmet.

För mer information och anmälan klicka här!

Sesshin med Karen Terzano på Skatboet 2018


Sesshin i Stockholm i Februari är genomförd och avslutad och superbra och välbesökt. Tack alla som deltog!

Meditationsdag i Umeå lördag 18 november

Som vanligt varmt välkomna!

Inbjudan endagssittning 18 november 2017

Sesshin Holmön Umeå September 2017 avslutad

Full fart var det med två lärare, två platser och en hel vecka. Tusen tack till alla som deltog!!! Här bjuds på lite bilder! (varav vissa är upp och ner, wow!)


Mediationsdag i Umeå 8 april

Inbjudan endagssittning april 2017Välkommen ännu en gång! Den här gången tänkte vi försöka satsa lite mer på gemenskapen och att alla hjälper till att ordna! Kolla in postern och anmäl till Joakim

Sesshin på Värmdö 2017 🙂

IMG_2536

Zazenkai och introduktionsdag i Umeå 18-19 februari

Zazenkai feb 2017Helgen 18-19 februari kommer Karen Terzano till Umeå för att hålla en introduktionsdag och en heldagssittning – Zazenkai! Se postern för mer info.

Välkomna!

Meditationsdag i Umeå 17 december

endagssittning-december-2016

Se den vackra postern för mer information! Välkomna oavsett tidigare erfarenhet! Glöm inte soppskål 🙂

Sesshin i Umeå avslutad

Sesshin med Karen är över än en gång. Vi har redan planer på nästa års sesshin runt samma tid. Med lite tur så kanske vi får till en endagssittning (zazenkai) med Karen någon gång till våren. Hursomhelst så var lokalen på Holmön suverän, deltagarna supermysiga, och maten god! Här kommer några random bilder:


Introduktionshelg med Karen i Falun

image
Välkommen på en helg som visar vägen in till den zenbuddhistiska livsvägen. Under helgen får du både ta del av information och berättelser om zen och blir introducerad i former och tekniker för zenmeditation från vår erfarna lärare Karen som i vanliga fall undervisar och bor i Finland. Hon kommer från USA där hon arbetat som psykolog under många år och praktiserat zen såväl som andra religiösa praktiker och till sist erkänts som lärare i Ordinary Mind -traditionen som startats av Charlotte Joko Beck som en traditionellt förankrad zenpraktik med psykologisk medvetenhet. Karens praktiska och intuitiva lärarstil bär både Jokos rättframma rakhet, hennes lärare Barrys Magids radikala vardaglighet och hennes egen nära fokus på medkänsla och självacceptans.

Lördagen innehåller kortare meditationsinstruktioner och lämpar sig bra för alla med det minsta intresse. Söndagen innebär sammanlagt sex pass sittande meditation och lämpar sig främst för de med viss erfarenhet eller en god dos bestämdhet.

Alla välkomna!

Söndagens meditationsdag sk zazenkai startar klockan 9:30 på söndagen och pågår i tystnad till ca kl 16. På förmiddagen sitter vi tre halvtimmar zazen med gående meditation mellan, vi sjunger zenbuddhistiska traditionella texter ett kort pass, äter formell lunch i tystnad och sitter sedan tre pass till på eftermiddagen och avslutar med en stund med te och delande. Under meditationspassen kommer alla få möjlighet till dokusan dvs personligt möte med läraren i enskildhet.

Sesshin i Umeåområdet september 2016

umea_september_2016_first_posterDet blir en sesshin i Umeå i år igen! Datumen är spikade, onsdag 28 september till söndag 2a oktober. Då vi inte har tillgång till samma trevliga lokal som förra året så tar vi väldigt gärna emot tips på lämpliga ställen. Här får ni en första teaserbild.

Sesshin i februari 2016 på Värmdö

Sesshin på Värmdö är nu avklarad! Bilder kanske kommer!

Endagssittning ”Everyday Zen” Januari i Umeå

Endagssittning alidhem januari 2016

Nu ordnar vi en meditationsdag i stan istället, platsen denna gång är Darlkarlså folkhögskolas lokaler i Ålidhems centrum. Vi lägger lite fokus på ett kapitel ur Joko Becks bok ”Everyday Zen” under denna dag.

Vi tänkte även ordna en till dag ute på Mats gård lördag den 13e februari, samt fortsätta månadsvis under våren.

Klicka på bilden eller PDF för mer information!

Meditationsdag och bokcirkel i Falun

Lördagen den 14 november har vi meditationsdag, sopplunch och bokcirkel igen. Falugruppens sida

Meditationsdag i Umeå

Endagssittning Mattisgården november 2015Lördag 21 november ordnar Joakim och Mats en meditationsdag i Umeå ute på Mats gård. Se bild eller PDF för mer information!

Informationen finns även som PDF

Meditationsdag i Falun

Trevlig höstdag i Falun med meditation och diskussion av de första två kapitlen av Charlotte Joko Becks bok ”Everyday zen”. Tack till alla som deltog! Här är några bilder:

bokcirkel15grupp 17 oktober zazenkai och bokcirkel Falun bokcirkeln15

Sesshin september 2015 i Umeå

Sesshinen i Umeå är nu avslutad. Konsensus var att det var en succé och bör göras om. Vi hade även en välbesökt introduktionsdag! Här bjuder vi på några bilder:


Sesshin februari 2015 på Värmdö

image

Tack alla som ville och kunde delta på vår sesshin! Välkomna på nästa svenska sesshin i höst eller nästa finska sesshin i april www.tavallinenmieli.fi